Vineqret Resepti - Hazirlanma Qaydasi
Vineqret

Tərkibi: 200 q çuğundur 100 q kök 200 q kartof 100 q duzlu xiyar 100 q kələm turşusu 75 q göy soğan 100 q yaşıl noxud 50 ml "Zeytun Bağları" zeytun yağı Duz, istiot Hazırlanması: Əvvəlcə yerkökü, çuğunduru və kartofu bişiririk. Sonra hər biri ayrı-ayrı təmizlənib, doğranılır. Çuğundurdan başqa doğranmış tərəvəzləri iri qaba tökün və duz, istiot səpin. Bir az da yağ əlavə edin, amma yağın yarısını saxlayın. İndi isə bişmiş, doğranmış çuğunduru ayra qaba tökün və duru yağ əlavə edin. Sonda isə yağlı çuğunduru doğranmış tərəvəzlərə əlavə edin, yaxşıca qarışdırın. Salatımız hazırdır! Nuş olsun!
Yemək Reseptlərimiz
![]() |
Kartof salatı Tərkibi:- 4 ədəd kartof- Yarım çay stəkanı süd- 1 şorba qaşığı zeytunyağı- 1 limon suyu- 1 ədəd qaynadılmış kök- 1 kasa cəfəri- 1 kasa şüyüd- 2 sap tə |
![]() |
Kartof püresindən güllər Tərkibi: 6-7 ədəd kartof 2-3 ədəd sosiska 100 qr "Wellington" kərə yağı 50 qr holland pendiri Küncüt Cəfəri "Azərduz" yodlu narın xörək duzu Hazırlanm |
![]() |
2014-cü il üçün hazırlanan salatlar (1) Tərkibi: 2-3 ədəd kartof 200 qr toyuq döş əti 3-4 ədəd yumurta 200 qr göbələk |
![]() |
Kartof qəlyanaltısı Tərkibi: 4 ədəd kartof 4 diş sarımsaq 100 qr "Möcüzə" paket yağı 2 x/q xama 200 qr parmezan pendiri 4 ədəd doğranmış yağlı ət |
![]() |
Payız salatı Tərkibi: Toyuğun döş əti 300qr Göbələk 300qr Qarğıdalı 1 banka Yumurta 2 ədəd "Bizim Tarla" turşu xiyarı 2-3 ədəd Soğan 1 ədəd Qızartmaq üçün duru yağ |
![]() |
"8 Mart" salat-tortu Lazım olan ərzaqlar: Düyü - 100 qr Toyuq filesi - 1 ədəd Soyutma yumurta - 4 ədəd Pendir - 50 qr Qara gavalı - 60 qr Sarımsaq - 1-2 diş "Bizim süfrə" |
![]() |
"Venesiya" salatı Tərkibi: 400 qram toyuğun döş əti 300 qram göbələk 200 qram qara gavalı 200 qram holland pendiri 2 ədəd kartof 3 ədəd yumurta 1 ədəd xiyar "Bizim Süfr |
![]() |
Xamalı doğramac Tərkibi: 1 dəstə şüyüd 200 ml su 3 x.q xama 10 qr xardal 3 ədəd kiçik kartof 1 ədəd yaşıl soğan 50 qr bişmiş kolbasa 50 qr hisə verilmiş kolbasa 1 ədə |
![]() |
"Göbələk meşəsi" salatı Tərkibi: 1 banka yəni 300 q marinə olunmuş göbələk 400 q mal əti 100 q bərk pendir 1 dəstə şüyüt Mayonez Hazırlanması: Əvvəlcə əti bişiririk. Sonra xı |
![]() |
Konserv balıqlı yüngül qəlyanaltı Lazım olan ərzaqlar: 1 banka yağlı balıq konservi Çörək 1 baş soğan Mayonez Duz, istiot Bərk pendir "Bizim tarla" xiyar turşusu 1-2 diş sarımsaq Bunla |